kinderen 945 200

De 'Ik ben Oké!' cursus is ontwikkeld voor (hoog)sensitieve kinderen die zich weerbaarder willen leren opstellen.

Vaak hebben hoogsensitieve kinderen last van faalangst (ze willen het ook zo erg goed doen) en soms last van concentratieproblemen.

Zo kunnen ze o.a. snel afgeleid zijn in een lawaaierige omgeving, door een prikkend etiketje in de nek of wanneer ze aanvoelen dat de juf niet zo goed in haar vel zit.

Soms kunnen ze verlegen en angstig zijn en vaak kan een minder leuke opmerking van een klasgenootje hen diep raken.

Ze kunnen twijfelen aan zichzelf en zich wat onzeker en soms met andere interesses.

Sommige kinderen mijden liever teveel prikkels, anderen zoeken ze juist op.

Hoogsensitief

Veel hoogbegaafde kinderen zijn ook hoogsensitief.

De tips en tools die in deze worden aangereikt, zijn erg geschikt voor hoogsensitieve kinderen, maar alle kinderen hebben er baat bij.

Voor kinderen met ADHD is het ook belangrijk om m.b.v. tools te leren 'ontprikkelen' en om structuur aan te brengen in de soms aanwezige chaos in hun hoofd.

In een veilige omgeving leren kinderen a.h.v. een kleurrijk geïllustreerd cursusboekje hun gevoelens ontdekken en benoemen, hun talenten en kwaliteiten vinden en/of verder ontwikkelen, ze leren de stressladder gebruiken, o jee gedachten omzetten in oké gedachten, ontspanningstechnieken en zoveel meer.

Kinderen leren hun hoogsensiteit herkennen en erkennen (al wordt dit woord niet nadrukkelijk benoemd tijdens de cursus), leren wat bij hen past en wat niet, zodat ze optimaal in hun kracht kunnen gaan staan.

Na afloop kunnen ze andere mensen vaak beter begrijpen, goed benoemen wat ze voelen en handige oplossingen verzinnen als er iets vervelends of onverwachts gebeurt.

De 'Ik ben Oké! cursus kan zowel individueel als in kleine groepjes worden gegeven en bestaat uit 7 bijeenkomsten van een uur.

Ouders

Aan de ouders worden handvatten aangereikt om zich nog beter te kunnen afstemmen op hun kind. Ze worden op de hoogte gebracht van wat hun kind elke les geleerd heeft.

De lessen worden niet op een schoolse manier gebracht maar spelenderwijs. Ze zitten al genoeg uren op school. Hier wordt de 'eigen wijsheid' van het kind verder gestimuleerd.